I le aso 30 o Iulai, na sasao ai se afi i le galuega a Ausetalia o le “Victoria battery” e teu ai le malosi e faaaoga ai le Tesla Megapack system, o se tasi o galuega tele e teu ai le malosi o le maa i le lalolagi.O le faalavelave e lei afaina ai.Ina ua uma le faalavelave, Tesla CEO musk tweeted e faapea "Prometheus Unbound"

“Victoria maa” mu

E tusa ai ma le Reuters ia Iulai 30, o le "Victoria battery" i le afi o loʻo faʻataʻitaʻiina pea.O le poloketi o loʻo lagolagoina e le malo o Ausetalia ma le $160 miliona.O loʻo faʻatautaia e Farani faʻafouina malosi neoen ma faʻaaogaina Tesla Megapack masini masini.Na muai fuafua e fa'aaogaina ia Tesema o le tausaga nei, o lona uiga, o le taumafanafana a Ausetalia.
I le 10:30 i lena taeao, na mu ai se maa lithium 13 tone i totonu o le fale eletise.E tusa ai ma le aufaasālalau tekonolosi a Peretania "ITpro", sili atu i le 30 afi afi ma e uiga i le 150 tagata fuimu na auai i le laveai.Fai mai le Matagaluega o Tineimu a Ausetalia, o le afi na mafua ai le leai o se afaina.Sa latou taumafai e taofia le sosolo atu o le afi i isi masini maa o le fale e teu ai le malosi.
E tusa ai ma le faamatalaga a neoen, talu ai ua motusia le eletise mai le laina eletise, o le faalavelave o le a le afaina ai le eletise i le lotoifale.Ae ui i lea, o le afi na mafua ai se lapataiga o le asu oona, ma na faatonuina e le pulega tagata o loʻo lata ane i taulaga e tapuni faitotoʻa ma faʻamalama, tape mea faʻavevela ma malulu, ma aumai fagafao i totonu.Na sau se ofisa faʻasaienisi i le vaaiga e mataʻituina le atemosifia, ma sa faʻapipiʻiina se vaega faʻapolofesa UAV e mataʻituina le afi.
I le taimi nei, e leai se faʻamatalaga e uiga i le mafuaʻaga o le faʻalavelave.Tesla, le tagata e tuʻuina atu maa, e leʻi tali atu i faʻasalalauga fesili.O lona CEO musk tweeted "Prometheus has been liberated" ina ua maeʻa le faʻalavelave, ae i le vaega o faʻamatalaga i lalo, e leai se tasi na foliga mai na matauina le afi i Ausetalia.

Punavai: Tesla malosi teuina, National Fire Administration o Ausetalia

E tusa ai ma le US consumer news and business channel (CNBC) na lipotia mai i le 30th, "Victoria battery" o se tasi lea o galuega tele e teu ai le malosi o le maa i le lalolagi.Ona o Vitoria, Ausetalia, i le mea o loʻo i ai, ua fautuaina e faʻateleina le vaega o le malosi faʻafouina i le 50% i le 2030, o sea galuega tele e taua tele e fesoasoani ai i le setete e faʻalauteleina le malosi faʻafouina.
O le teuina o le malosi o se taʻiala taua tele mo Tesla.O le megapacks system system i lenei faʻalavelave faʻafuaseʻi o se maa tele tele na faʻalauiloaina e Tesla mo le vaega a le malo i le 2019. O lenei tausaga, na faʻasalalau ai e Tesla lona tau - amata i le $ 1 miliona, o le tau o le tausiga faaletausaga o le $ 6570, o se siitaga o le 2% i le tausaga.
I le konafesi i le aso 26, na talanoa faapitoa ai musk e uiga i le tuputupu aʻe o le pisinisi o le teuina o le malosi, fai mai o le oloa a Tesla i le fale Powerwall manaoga o le maa ua sili atu i le 1 miliona, ma o le gaosiga gafatia o megapacks, o se oloa faʻaaogaina lautele, ua faʻatau atu e le fa'ai'uga o le 2022.
Ole vaega ole gaosiga ole malosiaga ma le teuina o Tesla na maua ai tupe maua e $801 miliona i le kuata lona lua o lenei tausaga.E talitonu Musk o tupe mama a lana pisinisi e teu ai le malosi o le a i ai se aso e maua pe sili atu i tupe mama a lana pisinisi taavale ma loli.

>> Puna: feso'ota'iga va'ava'ai

 


Taimi meli: Aukuso-12-2021
O e su'e nisi fa'amatalaga e uiga i oloa fa'apolofesa a le DET Power ma vaifofo eletise?E iai la matou 'au fa'apitoa e sauni e fesoasoani ia te oe i taimi uma.Fa'amolemole fa'atumu le pepa ma o le a fa'afeso'ota'i vave oe e le matou sui fa'atau.